Senyores i senyors, bona tarda:
Arribats al número 14 de la col·lecció Mixtàlia, el dedicam aquest pic a Llorenç Riber, al Llorenç Riber poeta, que és una més de les mútiples facetes de la prolífica personalitat literària d'aquest autor, en l'any en què es compleix el cinquantenari de la seva mort. Ben entès que el cinquantenari esdevenigué l'any passat que era quan havíem de presentar aquest llibre, però dificultats tècniques ens han obligat a ajornar-ne la presentació, que s'ha fet concidir amb la clausura de l'exposició que el departament de Cultura del Consell de Mallorca ha dedicat a aquest autor amb motiu de l'esmentat cinquantenari.
Dit això, pensàvem que Mixtàlia, feel a la seva trajectòria, havia de fer qualque aportació al coneixement de la poesia de Riber, cosa que s'ha aconseguit gràcies a la tasca investigadora de Damià Pons que, mitjançant una acurada recerca, ha aconseguit posar a l'abast una bona part de l'obra poètica dispersa del poeta de Campanet.
Com alguns ja sabeu i ens ho explica Damià Pons en el pròleg d'aquesta edició, Llorenç Riber va publicar tres llibres de poesia: A sol ixent (1912), Les corones (1917) i Posies (1931), aquest darrer llibre incloïa els dos reculls anteriors si exceptuam un poema de Les corones i un de nou A sol alt. En el primer tom de les Obres Completes (1949), Riber va reproduir el contingut de l'edició de 1931 afegint-hi cinc poemes més que no figuraven en cap dels volums anteriors.
Aquesta edició arreplega els textos en vers que l'autor publicà a diferents diaris i revistes i un llibre (“Revertere Sulamitis”, dedicat a Santa Catalina Tomàs) que va deixar fora del primer tom de la seva obra completa.
Amb la publicació d'aquest número 14 de Mixtàlia, Amb tremolor de ploma. Poemes al marge, repetesc, gràcies a la feina feta per Damià Pons, quasi la totalitat de la poesia de Riber serà a l'abast de qui la vulgui conèixer o estudiar.
Bé, després de manifestar la satisfacció del Departament de Cultura del Consell de Mallorca i de quants treballam en la col·lecció, per la publicació d'aquest nº 14, disposem-nos a escoltar Damià Pons que ens explicarà de manera més pormenoritzada el contingut d'aquest volum.
Moltes gràcies
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada