dimecres, 1 d’agost del 2012

"Divide y vencerás"

Al final haurem de concloure que tots els polítics són iguals o si no ho són s'assemblen molt, i si no és així deu esser que la política imposa unes condicions que obtenen com a resultat que, d'una manera o de l'altra, les seves actuacions s'assemblin, malgrat la distància ideològica que hi pugui haver entre ells.
El president de la Comunitat Autònoma, José Ramón Bauzá, va agafar el tema de la nostra llengua i en va crear un problema allà on no n'hi havia cap, si de cas una mena de conflicte latent, amb poca incidència entre els ciutadans, i d'això n'ha creat una divisió entre els mallorquins que s'ha manifestat de forma, si no violenta, almanco exaltada.
L'ajuntament de Santa Margalida ha agafat el tema del pregó de festes de La Beata i ha fet, més o manco, el mateix, allà on no hi havia cap conflicte pel fet que el pregó es fes a l'Església, s'ha creat una divisió entre els que no hi tenien res a dir tant si es fa a l'església, com a un altre lloc, una majoria, i una hipotètica minoria que, potser, el volen al balcó de l'Ajuntament.
Els qui, per edat, tenim memòria de quan el pregó es pronunciava des de la balconada de l'Ajuntament, sabem que l'assitència era escasa i l'atenció poca. I si l'argument és el de voler deslligar el que és civil del que és religiós, no hauríem d'oblidar que la festa es fa en honor d'una santa, Santa Catalina Tomàs, comunment coneguda com La Beata. Si aquest és l'objectiu, tampoc l'Ajuntament hauria d'anar a l'ofici ni a la processó ni convidar-hi els seus correligionaris polítics, siguin o no del seu partit. Per altra banda, el pregó és una convidada a la festa i la festa, mentre no se li canvïi el nom, tant és religiosa com laica.
I per si de cas s'estrevé el canvi de nom, dos suggeriments: Festa de setembre o Festa de la tardor.
Dit això, manifestar que els quatre eixelabrats que anam, quasi sempre, per tot, seguirem anant a escoltar el pregó es faci alla on es faci.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada