divendres, 24 d’agost del 2012

Festes de La Beata 2012

Després de tenir entre les mans el llastimós programa de les festes de la Beata a Santa Margalida -llastimós en la forma i en el contingut- no puc manco que considerar la gran dificultat que representa, per a un ajuntament, l'organització d'unes festes en un temps en què la tan manosejada crisi condiciona la disponibilitat econòmica. Però, quan no hi ha doblers, s'hauria de suplir la seva mancança amb altres mitjans, per exemple amb imaginació, aleshores si no hi ha ni doblers ni imaginació el resultat és ben evident.
Basta que doneu una ullada al contingut del programa, si en veure'l no vos fugen les ganes, i us n'adonareu del que vos dic: repeticions reiteratives d'actes poc engrescadors, eliminació d'actes tradicionals com les corregudes del Cos, diuen que no hi anava ningú, idò, res de donar-li un altre sentit, es lleven i fora problema, en el seu lloc es podria posar un acte més al Colomer, vista que n'hi ha pocs: unes corregudes amb un tassó de gin-tònic damunt el cap, per exemple, molt tradicional i molt nostre. Què seria de les nostres festes més tradicionals sense Es Colomer?
M'han dit, no sé si es ver, que enguany l'al·lota que representa La Beata, donarà el sus a la festa amollant un coet. No teníem altra manera, més genuïna, que la d'imitar el "chupinazo" pamplonica?
Bé, bromes apart, no pos en dubte la bona voluntat dels polítics i dels organitzadors, però, sempre he considerat que una comissió de festes amb representació de totes les entitats vileres, sona molt bé per allò de la participació, però no és gens operatiu. Cada entitat mira d'aficar el "seu" acte en el programa, sense tenir en compte el punt de vista global i, com que sembla que manca la coordinació, se solapen els actes i es dóna la impressió d'una participació masiva que no és tal, a l'hora d'acudir-hi la gent. Així s'aconsegueix omplir molts de dies amb poca festa. Amb l'agravant que, a la comissió, hi acudeix gent que el que manco té són ganes de festa.


Ja sé que criticar és la cosa més fàcil qu hi ha, això ho sap qualsevol polític que està a l'oposició. Per tant, no diré res més, sols que esper equivocar-me i que les festes resultin lluïdes i divertides, per a tothom. Així que, Molts d'Anys i bones festes!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada